“EDUKUJTE SE I GLASAJTE” Šta kaže brat ubijenog Flojda?

“EDUKUJTE SE I GLASAJTE” Šta kaže brat ubijenog Flojda?

EPA-EFE/CRAIG LASSIG


Terrence Flojd posetio je juče mesto gde je nedavno ubijen njegov brat, Džordž Flojd, i iskoristio tu priliku da se obrati okupljenima, ali i svima onima koji poslednjih nedelju dana protestvuju širom Amerike.

Terrenc se tom prilikom obratio svima koji prave nerede tokom protesta istakavši da ako on ništa ne razbija i ne uništava, zašto to onda oni rade i dodao kako ništa od toga neće vratiti njegovog brata, prenosi Index. hr.

 EPA-EFE/CRAIG LASSIG

EPA-EFE/CRAIG LASSIG

“Edukujte se i glasajte”

Rekao je da je njegova porodica miroljubiva i pozvao je sve da promene traže mirnim putem i da glasaju na izborima.

“Ja ne divljam ovde. Nisam došao ništa da dižem u vazduh. Ne pravim nered u svojoj zajednici. Zašto to vi radite? Ništa ne radite. Jer ništa od toga neće vratiti mog brata”, rekao je okupljenima.

Povezane vesti – SEDMI DAN PROTESTA: Raste broj ranjenih policajaca, Tramp zapretio vojskom

“U svakom slučaju policijske brutalnosti se događa isto. Vi protestvujete, vi uništavate stvari, a ništa se ne događa jer to nisu njihove stvari. To su naše stvari. Oni žele da ih uništimo. Zato učinimo ovo drugačije”, rekao je.

Dodao je okupljenima kako treba da prestanu da misle da njihov glas nije važan i da izađu na izbore, i to ne samo na predsedničke izbore nego na sve izbore.

 EPA-EFE/CRAIG LASSIG

EPA-EFE/CRAIG LASSIG

“Edukujte se, znajte za koga glasate. Tako ćemo ih pobediti, promenimo sve. Ne čekajte da vam drugi kažu ko je ko, znajte za koga glasate i tako ćemo ih pobediti. Puno je novca u igri, nas je puno. I svejedno ćemo ovo napraviti mirnim putem”, rekao je.

Dodao je i kako zna da njegov brat ne bi hteo da se ovakve stvari događaju.

 

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar