Svet
12.01.2019. 14:24
R.E./Beta

EKSPLODIRALA PEKARA U PARIZU: Više osoba povređeno, sumnja se na curenje gasa iz instalacija

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Jaka eksplozija dogodila se danas u pekari u devetom arondismanu u Parizu kada je više ljudi povredjeno, javili su policija i novinari Frans presa.

Eksplozija je kako i zgleda posledica nesrećnog slučaja i moguće izazvana curenjem gasa, naveli su policijski izvori.

Portparolka pariske policije rekla je da su vatrogasci trenutno na mestu eksplozije. Ona je rekla da je nekoliko povredjenih prijavljeno policiji ali da nema mrtvih.

Pariski vatrogasci intervenisali su zbog curenja gasa u ulici Treviz kada se dogodila ekspozija, prenosi Frans pres.

Ulica je puna stakla jer je više izloga okolnih prodavnica slomljeno od siline eksplozije, prenose novinari agencije Frans pres. ; Vatrogasci su izvlačili povredjene ljude iz prozora i evakuisali stanovnike zgrada dok je dim obavio ulicu Treviz.

Na nekoliko desetina metara od mesta eksplozije moglo se videti kako se zbrinjava oko desetak povređenih ljudi.

Izgorele ruševine i slomljeno staklo prekrili su pločnik oko zgrade gde se nalazi pekara koja izgleda kao crna olupina.

Jedna žena koja živi u zgradi gde se nalazi pekara rekla je da su svi prozori u stanu ekspodirali i sva vrata koja su bila otvorena su izletela iz ragastova. Ona i njena porodica nisu mogli da izađu iz zgrade i spasli su vatrogasci koji su postavili merdevine.

Na okolnim ulicama više turista s koferima izlazili su iz brojnih hotela u tom kvartu, prenela je novinarka Frans presa. Drugi su izlazili iz susednih hotela u ogrtačima ili su se žurno oblačili.
Spasilačke službe preuzele su jednog bosonogog čoveka s kosom belom od prašine.

Ministar unutrašnjih poslova Kristof Kastaner i tužilac Pariza Remi Ets došli su na mesto eksplozije. Kastaner je rekao da je "situacija pod kontrolom". On je rekao da je oko 200 vatrogasaca uključeno u operaciju.
Kancelarija pariskog tužioca saopštila je da je otvorena istraga o mogućim uzrocima eksplozije. ; Ovo se dogodilo u vreme kada je glavni grad Francuske u pripravnosti i pod velikim merama ozbezbedjenja uoči još jednog protesta "žutih prsluka".

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
broken clouds
0°C
08.12.2021.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve