EKSPLOZIJA U RUSKOJ FABRICI: Povređeno 79 osoba, nema poginulih

EKSPLOZIJA U RUSKOJ FABRICI: Povređeno 79 osoba, nema poginulih

photo: Pexels.com


U eksploziji u fabrici eksploziva u ruskom gradu Đeržinsk povređeno je, prema najnovijim podacima, čak 79 osoba ali nema poginulih, javile su ruske vlasti.

Nesreća se dogodila u naučno-istraživačkom institutu “Kristal” u Đeržinsku koji se nalazi oko 400 kilometara istočno od Moskve u oblasti Nižni Novgorod. U eksploziji je oštećeno pet zgrada fabrike i oko 180 stambenih zgrada, javile su gradske vlasti.

“Prema poslednjim informacijama 79 osoba zatražilo je lekarsku pomoć posle eksplozije u Kristalu, 38 radnika u fabrici i 41 stanovnik grada. Nema dece među povređenima”, navelo je u saopštenju Ministarstvo zdravlja.

Petnaest ljudi je zbrinuto u bolnici, od kojih je jedna osoba u teškom stanju, naveo je isti izvor, koji je dodao da nema mrtvih. Povređeni su pogođeni fragmentima šrapnela, ranije je rekao portparol bolničkih vlasti, prenela je ruska agencija Interfaks.

Prema predstavnicima fabrike na koje se poziva Interfaks pet osoba koje su radile u zoni fabrike gde se dogodila eksplozija uspešno je evakuisano.

“Dogodila se eksplozija u jednoj od radionica, posle čega je usledio požar koji se proširio na stotinak kvadratnih metara”, rekao je portparol hitnih službi, prenose ruske agencije.

Požar je potpuno ugašen, a otvorena je istraga oko mogućeg kršenja bezbednosnih normi. Institut “Kristal” je otvoren pedesetih godina prošlog veka i bavi se stvaranjem eksplozivnih materija, kao i tehnologija za njihovu bezbednu proizvodnju, testiranje, transport i korišćenje.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar