ERDOGAN: Deset miliona kineske vakcine stiže do vikenda

ERDOGAN: Deset miliona kineske vakcine stiže do vikenda

EPA-EFE/TOLGA BOZOGLU


Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan izjavio je danas da je Kina odobrila isporuku druge pošiljke vakcine KoronaVak i da bi 10 miliona doza moglo da stigne u Tursku do ovog vikenda.

Turska je već primila početnu pošiljku od tri miliona doza vakcine, koju je proizveo Sinovak Biotek i do sada je vakcinisala više od 1,17 miliona ljudi, uglavnom zdravstvenih radnika i starijih osoba, prenosi Rojters.

Otprilike 600.000 ljudi je vakcinisano za dva dana kada je vakcinacija počela pre nešto više od nedelju dana, ali je tempo kasnije usporio.

Povezane vesti – BELA KUĆA: Imamo 100 miliona doza za 100 dana

Shutterstock

Shutterstock

Ministarstvo zdravlja testiraće novu pošiljku, za koju medicinari kažu da je potrebno oko dve nedelje, pre nego što se krene s vakcinacijom. To znaći da će Turska biti ograničena na oko 100.000 vakcinacija dnevno tokom naredne dve nedelje.

Povezane vesti – Italija razmatra da pokrene postupak protiv Fajzera

Turska je od marta zabeležila više od 2,4 miliona infekcija i 24.640 smrtnih slučajeva zbog Covid-19. Porast broja slučajeva tokom poslednjih meseci naveo je vladu da od decembra uvede policijski čas za radne dane i zaključavanje tokom vikenda.

Dnevni slučajevi pali su na oko 6.000 poslednjih dana, sa rekordnih 33.000 početkom decembra.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar