ERDOGAN: Najviše poštujem Trampa, Putina i katarskog šeika

ERDOGAN: Najviše poštujem Trampa, Putina i katarskog šeika

EPA-EFE


Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan izjavio je da su američki i ruski predsednici, Donald Tramp i Vladimir Putin, kao i katarski šeik Tamim bin Hamad al Tani, lideri koje najviše poštuje.

Erdogan je u govoru pred studentima rekao da se bori da imenuje lidera iz Evrope koji ga inspiriše, prenosi AP.

“Kada pogledamo u Evropu, postoji ozbiljna kriza lidera, jedan liderski vakuum. Nemam hrabrosti da nađem takav primer u Evropi”, rekao je turski predsednik.

Erdogan je istakao da ceni Trampa kao lidera koji kaže ono što mu je na pameti.

“Voleli ga vi ili ne, Tramp je važno ime. On nema skrivenu agendu. On mi jasno kaže stvari i na otvoren način i ja njemu kažem stvari veoma otvoreno”, rekao je Erdogan.

Povezane vesti – TRVENJA ZBOG POMORSKE GRANICE: Erdogan – Atina će platiti cenu

On je rekao da i Putin nema tajne agende, da je iskren i otvoren prema Turskoj, a ubeđen je da će ruski lider doneti mir Siriji.

Kada se radi o katarskom šeiku, Erdogan ga je opisao kao mladog i dinamičnog lidera.

EPA-EFE/WILL OLIVER

EPA-EFE/WILL OLIVER

Erdogan je kazao da proroka Muhameda i osnivača moderne Turske Kemala Ataturka smatra najinspirativnijim osobama iz prošlošti, a da od nakadašnjih evropskih lidera ceni bivšeg nemačkog kancelara Gerharda Šredera i bivšeg italijanskog premijera Silvija Berluskonija.

“Odbio bih Nobelovu nagradu za mir”

Erdogan je rekao i da bi odbio Nobelovu nagradu za mir jer se Nobelov komitet pretvorio u “politički motivisanu i ideološku organizaciju”.

Erdogan je rekao da Turska neće prisustvovati ceremoniji uručenja Nobelove nagrade za književnost austrijskom piscu Peteru Handkeu, zbog njegovih stavova o Srebrenici i ratnim dešavanjima na tlu bivše Jugoslavije.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar