Svet
09.12.2020. 17:01
Tanjug

ERDOGAN: Ne verujem da će nam SAD uvesti sankcije

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Redžep Tajip Erdogan predsednik Turske rekao da će razgovarati o "zategnutim odnosima" sa izabranim predsednikom SAD Džoom Bajdenom kada bude preuzeo predsedničku funkcju, odbacujući mogućnost da će Turskoj biti uvedene sankcije zbog kupovine ruskog raketnog sistema S-400.

Bilateralni odnosi NATO saveznika su se pogoršali kada su Turci kupili od Rusa S-400, ali i kada je došlo do mimoilaženja oko politike prema Siriji.

"Izjave koje oni (američka administracija) daju u vezi sa našim nabavkama oružja nisu lepe. Naročito smatramo da je njihov pristup u severnoj Siriji pogrešan", rekao je Erdogan, a preneo Rojters.

Povezane vesti - ERDOGAN: Turska se neće pokoriti pretnjama u sporu sa Grčkom i Kiprom

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
EPA-EFE/TOLGA BOZOGLU

Erdogan je pred put u Azerbejdžan rekao da je prerano komentarisati buduću Bajdenovu administraciju, koja je kritikovala Erdoganovu politiku.

"Neka prvo Bajden preuzme dužnost. Kada postane predsednik, sešćemo zajedno i razgovarati o određenim pitanjima. Kao što smo i ranije pričali u SAD ili Turskoj, tako ćemo uraditi i ovog puta", poručio je Erdogan.

Povezane vesti – Toliko bitaka niko nije dobio

Kupovina S-400 od Rusije je prošle godine povećala je verovatnoću da SAD uvede Turskoj sankcije početkom sledeće godine, ukoliko Kongres usvoji odbrambeni zakon, koji uključuje zahtev predsedniku da sankcioniše Tursku, dodaje Rojters.

Predstavnički dom je već usvojio zakon u utorak.

"U diplomatiji, pravi put se pronalazi razgovorima i sastancima", rekao je Erdogan.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
6°C
19.05.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve