ERDOGAN PUTINU: Truska zainteresovana za rusku vakcinu

ERDOGAN PUTINU: Truska zainteresovana za rusku vakcinu

EPA-EFE/WILL OLIVER


Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan izjavio je da je sa ruskim kolegom Vladimirom Putinom razgovarao telefonom o pitanju uvoza ruskih vakcina protiv virusa korona.

“Vakcine se razvijaju u Rusiji, Kini, kod nas. O uvozu vakcina razgovaramo sa stranim kolegama, a razgovarao sam i sa Putinom. Pomno posmatramo rezultate upotrebe vakcina i nadam se da ćemo uskoro moći da ih koristimo u velikom obimu u našoj zemlji”, rekao Erdogan, prenosi Sputnjik.

Povezane vesti – Vakcina Sputnik V za Ruse besplatna, 20 dolara za strance

Shutterstock

Shutterstock

Telefonski razgovor lidera Turske i Rusije održan je 24. novembra, a kako je prethodno izvestila pres-služba Kremlja, Putin i Erdogan su se založili za dalju saradnju u borbi protiv kovida 19, pri čemu je prioritet koordinacija u razvoju i proizvodnji vakcina.

Povezane vesti – Toliko bitaka niko nije dobio

Ranije je pres-služba Ministarstva zdravlja Rusije saopštila da je Turska zainteresovana za organizaciju proizvodnje vakcine protiv kovida 19 “Sputnjik V” u turskim fabrikama za proizvodnju lekova.

Ministarstvo zdravlja Rusije registrovalo je 11. avgusta prvu vakcinu na svetu za prevenciju kovida 19. Vakcinu „Sputnjik V“ je razvio Naučno-istraživački centar za epidemiologiju i mikrobiologiju “Gamaleja” u saradnji sa Ruskim fondom za direktne investicije.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar