Svet
16.12.2020. 15:23
Tanjug

ERDOGAN: Turska hoće da gradi budućnost sa Evropskom unijom

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

U telefonskom razgovoru sa predsednikom Saveta Evrope Šarlom Mišelom, turski predsednik Taip Erdogan je rekao da Turska hoće da gradi budućnost sa Evropskom unijom i založio se za prevazilaženje zastoja i izlaska iz "začaranog vrtloga" u odnosima između Ankare i Brisela, saopšteno je iz Erdoganovog kabineta.

Na prošlonedeljnom samitu lideri EU su se saglasili da pripreme listu ograničenih sankcija za određeni broj državljana Turske zbog spora sa članicama EU Grčkom i Kiprom oko eksploatacije fosilnih goriva u istočnom Mediteranu, ali je rasprava o težim snakcijama odložena do marta iduće godine, preneo je Rojters.

Povezane vesti - "Evropska unija nikada nije postupala pošteno prema Turskoj"

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
EPA-EFE/FELIPE TRUEBA

Nemačka kancelarka Angela Merkel je izjavila da su lideri EU planirali da razgovaraju sa NATO saveznicima na temu izvoza naoružanja u Tursku nakon pritiska Atine da se Ankari uvede embargo na naoružanje.

Erdogan je apelovao na Mišela da se založi za konstruktivniji pristup EU prema Turskoj i ponovio da je Ankara spremna da stupi u bilateralne razgovore sa Atinom o spornoj eksploataciji fosilnih goriva u istočnom Mediteranu, ali je istovremeno i optužio državni vrh Grčke da "beži od razgovora".

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
6°C
19.05.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve