Erdogan: Vojna operacija samo pitanje vremena; Rusija: To je najgori scenario

Erdogan: Vojna operacija samo pitanje vremena; Rusija: To je najgori scenario

EPA-EFE/ABDO HAJJ AHMAD


Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan izjavio je da su razgovori sa Rusijom o sirijskom Idlibu daleko od ispunjavanja zahteva Turske i upozorio da je vojna operacija samo pitanje vremena.

U obraćanju poslanicima njegove vladajuće Partije pravde i razvoja, Erdogan je istakao da je Turska odlučna da Idlib, na severozapadu Sirije, postane bezbedna zona “bez obzira na cenu”, čak i dok se razgovori nastavljaju sa Rusijom, koja podržava snage sirijskog predsednika Bašara el Asada, prenosi Rojters.

Portparol turskog predsednika Ibrahim Kalin najavio je juče da će Turska rasporediti još trupa u sirijskoj provinciji Idlib i da će se osvetiti za napad vladinih snaga, dok istovremeno Ankara nastavlja razgovore sa Moskvom o situaciji u Siriji.

EPA-EFE

EPA-EFE

On je rekao da će Turska nastaviti da šalje trupe u Idlib kako bi obezbedila sigurnost civilima i celom regionu.

Povezane vesti – “DOBILI SU ŠTA SU ZASLUŽILI” Erdogan: Sirijska vlada će platiti visoku cenu

Delegacije Rusije i Turske sastale su se u utorak, drugi dan zaredom u Moskvi, gde razgovaraju o situaciji u Idlibu, ali vidan napredak nije postignut.

“Najgori scenario”

Sa druge strane Kremlj je saopštio da bi Turska vojna operacija protiv snaga sirijske vlade u Idlibu bila bi najgori mogući scenario.

Moskva se snažno protivi takvoj operaciji, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov, dodajući da Rusija i Ankara ostaju u kontaktu da bi pokušale da spreče dalju eskalaciju tenzija u Idlibu, preneo je Rojters.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar