Svet
02.08.2018. 16:58
R.E./Kurir

EVROPU I OSTATAK SVETA KOSI CRVENI METEOALARM: Kim Džong Un pozvao na bitku protiv vrućine

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Ovih dana delovi Evrope i Azije suočavaju se sa neuobičajeno visokim temperaturama, a u mnogim zemljama izdata su upozorenja na vrućine.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net

 U Portugaliji su zabeležene visoke temperature izazvane toplotnim talasom iz Sahare, a za predstojeći vikend najavljena je temperatura do čak 47 stepeni.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
Porto

Upozorenje na opasnost od visokih temperatura izdato je i u Španiji, a pod visokim rizikom od toplotnog talasa je 40 od 50 španskih provincija.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
photo: Pexels

Elektrane u Poljskoj rade po hitnom režimu zbog povećanog korišćenja ventilatora i klima uređaja, a u Varšavi građane savetuju da ne napuštaju svoje domove ukoliko ne moraju. U Austriji je zbog dužeg perioda suše nastao problem u snabdevanju pijaćom vodom, zbog čega su prinuđeni da je "uvoze". Austrijska policija morala je službenim psima da obuje cipelice jer im vreo asfalt prži stopala.

 beč, austrija
 Na čitavom primorju u Hrvatskoj od juče je na snazi crveni alarm zbog vrućina, dok je narandžasto upozorenje na snazi za zagrebačko područje, a žuto za osječko.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
photo: Pixabay

Neuobičajeno visoke temperature zabeležene su i u Aziji.

Severna Koreja danas je pozvala na "sveobuhvatnu bitku" protiv rekordno visokih temperatura koje iznose i do 40 strepeni, što je za tu zemlju strašno visoka temperatura.

U Južnoj Koreji takođe su zabeležene rekordne vrućine od preko 39 stepeni, što je najviše u poslednjih 110 godina, a do sada je umrlo 29 osoba.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
fog
16°C
26.09.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

SP u košarci

Vidi sve