Fajzer se vraća na prvobitni plan isporuka vakcina za Evropsku uniju

Fajzer se vraća na prvobitni plan isporuka vakcina za Evropsku uniju

EPA-EFE/STEPHANIE LECOCQ


Kompanija Fajzer najavila je da će se ove sedmice vratiti na prvobitni plan isporuke vakcine za Evropsku uniju, što znači i za Hrvatsku, a da će te isporuke biti povećane od 15. februara, piše zagrebački Večernji list.

Današnja najava usledila je nakon što je Fajzer krajem prošle sedmice izvestio da će smanjiti isporuke vakcine za 60 posto, a što je naišlo na ogromno negodovanje EU i njenih članica, kao i na pritisak Brisel.

“Zbog hitne potrebe za imunizacijom većeg broja ljudi, istražili smo inovativne načine za povećanje broja doza koje možemo isporučiti ove godine i sada verujemo da potencijalno možemo isporučiti približno dve milijarde doza do kraja 2021. godine”, reklli su iz ove farmaceutske kompanije za Večernji.

Povezane vesti – Italija razmatra da pokrene postupak protiv Fajzera

EPA-EFE/ANGELO CARCONI

EPA-EFE/ANGELO CARCONI

Da bi se to postiglo, sada su potrebne određene modifikacije proizvodnih procesa.

“Ove sedmice vratićemo se izvornom rasporedu isporuka u Evropsku uniju, uključujući i u Hrvatsku, dok će povećane isporuke početi od 15. februara. Tako ćemo u potpunosti ispuniti dogovor i isporučiti dogovorene količine vakcina u prvom kvartalu, dok će one u drugom biti znatno veće”, poručili su iz kompanije Fajzer.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar