Svet
27.05.2019. 13:38
N. G./BBC/Guardian

FARADŽ ODUVAO NA EVROPSKIM IZBORIMA: Pobediću torijevce i u Britaniji!

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

"Partija Bregzit" Najdžela Faradža odnela je ubedljivu pobedu na evropskim izborima u Velikoj Britaniji, dok su laburisti i konzervativci pretrpeli velike gubitke.

Faradž je zatražio mesto u pregovorima o Bregzitu, nakon što je njegova partija pobedila na izborima za Evropski parlament i upozorio da će "preokrenuti" britansku politiku, ako njegov zahtev ne bude prihvaćen.

On je istakao da na sledećim generalnim izborima u Ujedinjenom kraljevstvu, može da pobedi Konzervativnu partiju, koja je znatno oslabljena ostavkom, sada već bivše premijerke Tereze Mej, prenosi Guardian. Faradž je naveo da nema poverenje u Borisa Džonsona i druge Torijevce da će uspeti sa Bregzitom.

Od ukupno 64 poslanička mesta, Faradžova partija osvojila je 28, Liberalne demokrate 15, Laburistička stranka 10, Zeleni sedam mesta, Torijevci tri i Partija Velsa jedno mesto.

Kako prenosi BBC, Faradž je poručio da bi dve glavne britanske partije "mogle da izvuku veliku pouku" iz rezultata.

"Moramo da postanemo deo tima sada, to je sasvim jasno", naglasio je Faraž posle prebrojavanja glasova u južnom engleskom gradu Sautemptonu. Posle više puta odlaganog Bregzita, Faradž je poručio da Ujedinjeno Kraljevstvo mora da izađe iz EU 31. oktobra.

Faradž se, inače, zalaže za izlazak iz EU bez sporazuma.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
18°C
07.06.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve