Svet
12.08.2020. 12:09
Tanjug

FAUČI: Ozbiljno sumnjam u to da je ruska vakcina sigurna

w_56247515.jpg

Glavni američki epidemiolog Entoni Fauči izjavio je da ozbiljno sumnja da je juče odobrena vakcina protiv korona virusa u Rusiji sigurna i efikasna.

"Nadam se da će Rusi definitivno dokazati da je vakcina sigurna i efikasna. Ozbiljno sumnjam da je tako", rekao je Fauči za TV ABC News ističući da su imati vakcinu i dokazati da je vakcina sigurna i delotvorna dve različite stvari.

Povezane vesti - FAUČI: Pandemija će do kraja ove godine biti pod kontrolom

 EPA-EFE/KEVIN DIETSCH / POOL EPA-EFE/KEVIN DIETSCH / POOL

"Možemo i mi već sledeće nedelje da počnemo da vakcinišemo ljude, bez ikakvog problema. Ali to se tako ne radi. Pogotovo ako ne želite da ljudi zbog toga imaju nekakve neželjene posledice", rekao je Fauci.

Povezane vesti - RUSKI MINISTAR ZDRAVLJA: Naša vakcina protiv korone štiti dve godine

Fauči je ukazao da američka javnost, kada čuje informacije o razvoju vakcine u Rusiji ili Kini, uvek mora znati da se u tim zemljama sigurnosni standardi razlikuju od onih u Sjedinjenim Američkim Državama, prenosi CNN.

Nemačka takođe sumnja u kvalitet i bezbednost

Nemačka je izrazila sumnju u kvalitet i bezbednost ruske vakcine protiv korona virusa i istakla da se lek u Evropskoj uniji može registrovati tek posle svih kliničkih ispitivanja.

"Bezbednost pacijenata je najviši prioritet. Nema podataka o kvalitetu, efikasnosti i bezbednosti ruske vakcine", rekla je portparolka ministarstva zdravlja za nemačku mrežu RND.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
light rain
16°C
13.05.2021.
Beograd

Najčitanije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve