Svet
26.09.2021. 23:02
Tanjug

Istraga

FBI istražuje policajce koji su pustili psa da izujeda Afroamerikanca

FBI
Izvor: Shutterstock

FBI je pokrenuo istragu povodom hapšenja Afroamerikanca u državi Misuri, nakon što se pojavio video snimak na kojem trojica belaca policajaca puštaju treniranog psa da ga ujeda, javlja danas AP.

Šef policije mesta Vudson Teras, Rendi Halsted, rekao je da njegovo odeljenje potpuno otvoreno za saradnju povodom istrage koju sprovode FBI tužilaštvo okruga Sent Luis.

Iz FBI i tužilaštva su odbili da govore o istrazi za medije.

Policajci su u ponedeljak dobili poziv da je muškarac upao u firmu u Vudson Terasu.

Prema saopštenju policije, delovalo je da je muškarac drogiran, a usput je i pretio policajcima, koji su ga upozorili da će upotrebiti psa ukoliko nastavi da se opire hapšenju.

fbi.jpg
fbi.jpg

Video snimak osobe koja je posmatrala sve pokazuje kako policijski pas grize stopalo Afroamerikanca, koji jauče od bolova, a policajac koji drži psa na povocu pušta ga da ujeda čoveka oko 30 sekundi, dodaje AP.

Kada je policajac povukao psa nazad, muškarac je pokušao da pobegne, ali je posrnuo, nakon čega ga je pas ponovo pojurio i izujedao mu nogu još 30 sekundi, kada ga je policajac zaustavio.

Afroamerikanac je tretiran u bolnici i pušten, a nije optužen za krivično delo.

Demonstranti su se okupili ispred policijske stanice u Vudson Terasu kako bi zahtevali da trojica policajaca dobiju otkaz i da se procesiuiraju pred sudom.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

FBI nudi 50.000 dolara za informacije
FBI

Ko je pucao?

29.06.2021. 16:35

FBI nudi 50.000 dolara za informacije

Američki FBI nudi nagradu nagradu od 50.000 dolara za informacije koje bi dovele do hapšenja i presude za čoveka optuženog za je tokom vikenda iz vatrenog oružja ranio jednog specijalnog agenta u Džeksonu u saveznoj državi Misisipi.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
28°C
10.08.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve