FEJSBUK UVODI PONOVO PROMENE: Udar na oglašivače i medije, više pažnje na lične objave

FEJSBUK UVODI PONOVO PROMENE: Udar na oglašivače i medije, više pažnje na lične objave

foto: shutterstock


Osnivač Fejsbuka Mark Zakberg ponovo je najavio velike promene u ” njuz fidu” ove društvene mreže, prema kojoj će objave kompanija, brendova i medija postati manje zastupljene, a pažnja će biti posvećena više ličnim obajavama.

Sadržaj koji podstiče razgovor između članova porodice i prijatelja na Fejsbuku novim će algoritom dobiti prioritet, dok će organizacije verovatno osetiti pad popularnosti kao rezultat ovih promena, istakao je Zakberg u svojoj najavi koju je obavio na Fejsbuku.

Do promena u njuz fidu dolazi u narednih nekoliko nedelja, ali će to biti samo prva faza velikih promena na najpopularnijoj društvenoj mreži na svetu, koja ima više od 2 milijarde korisnika.

Laura Hazard Owen sa Univerziteta Harvard komentarišući novi zaokret u funkcioniranju Fejsbuka za BBC News kaže:

“To će dosta uticati na izdavače, videćemo mnogo manje vesti koje organski iskaču u vašim njuz fidovima.” Međutim, Owen upozorava kako bi posledica mogla biti to da “najkontroverznije stvari”, koje generiraju užarene rasprave, postanu najzastupljenije – ili jednostavno sadržaj iz Fejsbuk grupa gde korisnici razgovaraju o specifičnim temama.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar