FINI PSIHO: Otkrio moždane obrasce ubica, pa shvatio da je i on psihopata

FINI PSIHO: Otkrio moždane obrasce ubica, pa shvatio da je i on psihopata

foto: printscreen youtube


Neuropsihijatar Džejms Falon koji je otkrio moždane obrasce hladnokrvnih ubica, slučajno je saznao da je i on psihopata. Ipak, Falon i dalje insistira na tome da je “fin psiho”.

Naime, ovaj poznati naučnik sa Kalifornijskog univerziteta u Irvin, proučavao je 1980-ih mozgove ubica, za koje se sumnjalo da su psihopate. Falon je skenirao svoj mozak, ali i mozgove supruge i troje dece i koristio te snimke kao kontrolni uzorak “normalnih” ljudi. Ispostavilo se da su njegovi moždani obrasci identični onima koji su označeni kao psihopate. Kada je pronašao svoje ime, Falon je mislio da se neko u njegovoj laboratoriji šali, ali je ubrzo prihvatio rezultate.

Inače, samo oko jedan procenat stanovništva su psihopate – ljudi koji imaju malo ili nimalo empatije ili kajanja i tendenciju da budu egoistični i bez inhibicija. Jednostavnije rečeno, u stanju su da odvedu decu u Saharu usred noći i da od njih traže da pokupe lobanju sveće ubijenog krokodila. Ili da ukradu kola uprkos svojoj opsesiji religijom. To su sve stvari koje je Dr Fallon uradio, ali nikada nije pomišljao da su neobične.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar