(FOTO) EKSPLOZIJA NA MENHETNU: Troje putnika i napadač povređeni, vlasti sumnjaju na terorizam


Neimenovani policijski zvaničnik rekao je prethodno za agenciju AP da je bomba u trenutku eksplozije bila vezana za telo napadača

Najmanje četiri osobe, uključujući i osumnjičenog za napad, povređene su danas u eksploziji ;u njujorškom metrou koju američki zvaničnici povezuju sa terorizmom.

(AP Photo/Mark Lennihan)

(AP Photo/Mark Lennihan)

Gradonačelnik Njujorka Bil de Blazio izjavio je da današnja eksplozija u Njujorku predstavlja pokušaj terorističkog napada.

Policija je saopštila da je improvizovana eksplozivna naprava eksplodirala u podzemnom prolazu za pešake između Sedme i Osme avenije i 42. ulice.

(AP Photo/Mark Lennihan)

(AP Photo/Mark Lennihan)

Visoki zvaničnik policije Džejms O’Nil rekao je da se ekspolzija u metrou u Njujorku smatra incidentom povezanim sa terorizmom.

Neimenovani policijski zvaničnik rekao je prethodno za agenciju AP da je bomba u trenutku eksplozije bila vezana za telo napadača.

(AP Photo/Andres Kudacki)

(AP Photo/Andres Kudacki)

Tri osobe su lakše povredjene, kao i osumnjičeni za napad koji je priveden.

Mediji su najpre preneli da je do eksplozije došlo na autobuskom stajalištu na Menhetnu, a kasnije su se pojavile informacije da se incident dogodio na stanici podzemne železnice.

(AP Photo/Mark Lennihan)

(AP Photo/Mark Lennihan)

Saobraćaj u podzemnoj železnici ispod Tajms skvera je ograničen zbog policijske akcije, a neki putnici su evakuisani iz predostrožnosti.

Bela kuća je saopštila da je predsednik SAD Donald Tramp obavešten o incidentu na Menhetnu.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar