Francuzi koji dolaze iz Velike Britanije moraju da imaju negativan test

Francuzi koji dolaze iz Velike Britanije moraju da imaju negativan test

AP Photo/Lee Jin-man


Granice Francuske sa Velikom Britanijom ostaće zatvorene izvesno vreme i svi stanovnici Francuske koji se vrate iz Britanije moraju imati negativan test na kovid-19, izjavio je juče francuski premijer Žan Kasteks.

Do sada je u Francuskoj identifikovano 19 slučajeva nove brze varijante korona virusa, koju su naučnici u Velikoj Britaniji identifikovali, a u Francuskoj nazvali engleskom varijantom i francuske zdravstvene vlasti žele da zaustave njegovo napredovanje, preneo je britanski list “Gardijan”.

Povezane vesti – Češka produžila lokdaun, rekordan broj novoobolelih

Kasteks je rekao da će 2021. biti godina nade i da je Francuska napredovala bolje od svojih suseda, ali je pozvao stanovništvo da se i dalje pridržava mera zaštite, uključujući nošenje maski i održavanje distance.

 EPA-EFE/MARTIN DIVISEK

EPA-EFE/MARTIN DIVISEK

On je naveo da će sva mesta poput barova, restorana i skijališta i dalje ostati zatvorena i da je suviše rano da bi se govorilo da li bi mogli da budu ponovo otvoreni sredinom februara.

Povezane vesti – Norveška razmatra donošenje zakona koji bi dozovolio policijski čas

Kasteks je istakao da je vakcina glavna nada u borbi protiv virusa i da je prioritet broj jedan francuske vlade.

Odgovarajući na kritike da je program vakcine izuzetno spor, francuski premijer je kazao da se ne mogu svi vakcinisati ođednom, a da su starije osobe prioritet.

I Kasteks i francuski ministar zdravlja Olivije Vera tražili su od Francuza da se vakcinišu rekavši da je to bezbedno i ispravno.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar