Glavaš prijavio Fehira za ubistvo u garaži

Glavaš prijavio Fehira za ubistvo u garaži

EPA/FEHIM DEMIR


General Branimir Glavaš, optužen za ubistva i mučenja osječkih Srba u slučajevima “garaža” i “selotejp”, podneo je na početku ponovljenog suđenja krivičnu prijavu protiv nekadašnjeg krunskog svedoka Krunoslava Fehira, zbog ubistva Srbina Čedomira Vučkovića, ubijenog u osječkoj garaži 1991. godine.

Glavaš je krivičnu prijavu podneo uoči Fehirovog svedočenja, prenosi Hina. Vučkovića je u avgustu 1991. ubio tada 16-godišnji Fehir, pripadnik takozvane Branimirove osječke “zaštitne čete”, koji je naknadno dobio status zaštićenog svedoka, a u ranijim je suđenjima teretio Glavaša.

Glavaševi advokati su danas u zagrebačkom Županijskom sudu obavestili sudsko veće o prošlonedeljnom podnošenju krivične prijave protiv Fehira.

Suđenje je nastavljeno čitanjem optužnice nakon čega su se Glavaš i optuženici izjasnili da nisu krivi, a na raspravi će ponovno biti ispitan i Fehir.

Novo suđenje u slučajevima “garaža” i “selotejp” zakazano je nakon što je Vrhovni sud početkom januara ukinuo odluku izvanraspravnog veća zagrebačkoga Županijskog suda iz marta prošle godine, prema kojoj je ponovljeno suđenje Glavašu trebalo da se odvoji od postupka njegovim suoptuženicima.

Oni od početka odbacuju optužbe za zlostavljanja, mučenja i ubistva osječkih Srba u slučajevima “garaža” i “selotejp”.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar