Svet
02.08.2018. 18:21
Tanjug

GLAVNA TEMA NEMAČKIH MEDIJA: Gde je nestala Angela Merkel?

merkelbundestag.jpg
Izvor: dpa / Gregor Fischer

Gde se nalazi kancelarka Angela Merkel je pitanje kojim se bave nemački mediji i javnost ovih dana.

To da nemačka kancelarka ide na odmor toko leta nije ništa novo, ali je novo da ne provodi slobodne dane sa suprugom Joahimom Sauerom u Južnom Tirolu, uz prisustvo medija.

Umesto toga ona je, prema pisanju medija, jednostavno "nestala".

Naime, Sauer provodi svoj odmor sa sinom iz prvog braka u hotelu, u kojem je uobičajeno sa Merkelovom. To je dalo povod dnevniku Bild da spekuliše o razlozima razdvojenog odmora.

Bild se pita gde je Merkelova, da li sama na nekom mestu, ili kod majke u Ukermarku, možda na nekoj klinici ili u tajnoj misiji, a tu je još i spekulacija da ima bračne probleme.

List ujedno javno postavlja pitanje da li kancelarka ima pravo da jednostavno tako "nestane".

Drugi mediji imaju razumevanje za nestanak kancelarke i, kao, na primer, Zidvest Prese, pišu da umirujući deluje podatak da ovog leta i šefica vlade može, barem na kratko, da se povuče iz javnosti.

Njeno poslednje pojavljivanje u javnosti bilo je 25. jula na Vagner festivalu u Bajrotu, a sledeći termin koji podrazumeva njene obaveze je 20. avgust.

Dnevnik Minhner Merkur navodi da je Merkelova viđena u Minhenu u utorak prilikom na predstavi u Operi, i to ne u zasebnoj loži, već među ostalim posetiocima.

Inače, Merkelova je na letnjoj konferenciji za štampu najavila da će otići nekoliko dana na odmor i da planira da se ispava.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
16°C
27.09.2021.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve