Grčka: Zaplenjeno 33 miliona “džihadističkih pilula”, odredište je bila Kina

Grčka: Zaplenjeno 33 miliona “džihadističkih pilula”, odredište je bila Kina

foto:; Shutterstock


Grčke vlasti saopštile su da su zaplenile 33 miliona tableta Keptagona u luci u Pireju, takozvane “džihadističke pilule”, a koje su bile sakrivene u pločama u tri kontejnera na brodu. Ukupna težina otkrivenih pilula iznosi oko 5, 25 tona, prenosi Grik reporter.

Brodski tovar zaplenjen je 27. juna, ali je nadležnima trebalo skoro nedelju dana da prebroje sve tablete, čija vrednost se procenjuje na pola milijarde dolara.

Kako je saopšteno, to je i međunarodni uspeh, a krajnje odredište broda iz Sirije, na kome je droga pronađena, bila je Kina, odakle se pretpostavlja da bi bila upućena na Bliski istok. Tablete je sedam dana brojalo 20 službenika, a u akciji otkrivanja tableta učestvovali su grčka policija, obalska straža, tim ministarstva finansija za kriminalna dela.

Pročitajte – Kaptagon stvoren u NATO laboratoriji, isproban u rušenju Gadafija

Prema rečima stručnjaka, te pilule se proizvode uglavnom u Siriji, a poznate su kao “džihadističke” jer ih koriste borci takozvane “islamske države”. One deluju na čoveka tako što potiskuju moć osobe da oseća i misli racionalno, a njihovo dejstvo može da potraje i po četiri dana.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar