Svet
15.05.2020. 16:32
Tanjug

GRČKI PREMIJER: Otvaramo granice 1. jula, ako sve bude išlo po planu

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Grčki premijer Kirjakos Micotakis najavio je da će ta zemlja otovriti granice za strane turiste 1. jula, ako se situacija u vzi sa koronavirusom bude odvijala po planu.

"Otvorićemo turizam 1. jula ako to bude ispravno i za one koji žele da putuju i za našu turističku industriju", rekao je Micotakis na onlajn konferenciji Bostonske konsultantske grupe, na kojoj je učestvovalo 500 lidera.

On je izrazio uverenje da će pravilno upravljanje pandemijom koronavirusa dovesti do bržeg ekonomskog oporavka, prenosi ANA.

Dodao je da će se investicioni program nastaviti po planu i pozvao na ulaganje većih napora u borbi protiv klimatskih promena.

Pročitajte još: Tunberg - Pandemija ugrozila prava dece

Grčka će ovog vikenda otvoriti 515 organizovanih plaža, što se smatra ključnim testom u borbi za početak turističke sezone.

Na plažama će biti zabranjeni sport, muzika i alkohol, a po savetu naučnika, zbog fizičke distance biće dozvoljeno samo 40 ljudi na 1.000 kvadratnih metara.

Za nepoštovanje propisa predviđene su novčane kazne od pet do 20.000 evra, koje će biti utrostručene ako se prekršaj bude ponavljao, najavio je zamenik ministra bezbednosti Nikos Hardalias i dodao da će preduzeća koja se ne budu pridržavala zakona biti zatvarana prvo na 30, a nakon toga na 90 dana.

Procenjuje se da turizam čini 25 odsto grčkog BDP-a.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
light rain
1°C
20.01.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve