GRENEL BAJDENU I HARIS: Srećno kada drugima budete govorili da ne cenzurišu

GRENEL BAJDENU I HARIS: Srećno kada drugima budete govorili da ne cenzurišu

EPA-EFE/ANDREJ CUKIC


Ričard Grenel, blizak saradnik američkog predsednika Donalda Trampa, oštro je juče kritikovao budućeg predsednika Džozefa Bajdena i potpredsednicu Kamalu Haris povodom najava o pokretanju opoziva Trampa i nakon što je društvena mreža Tviter trajno ugasila njegov nalog.

”Hej, Džo Bajden i Kamala Haris, nek vam je sa srećom kada drugim zemljama budete govorili da ne mogu da utišaju, cenzurišu ili zatvore svoje političke protivnike. Ova kriza je američki brend i vi slavite (privremenu) moć koja dolazi sa njom”, poručio je na Tviteru Grenel, odlazeći specijalni izaslanik Trampa za pregovore Beograda i Prištine. Demokrate u Kongresu su zapretile da će ponovo pokrenuti proces Trampovog opoziva ako on ne podnese ostavku, okrivljujući ga za nedavne nerede na Kapitolu u Vašingtonu.

Shutterstock

Shutterstock

Posle nereda u Vašingtonu Tviter je odlučio da trajno suspenduje nalog američkog predsednika zbog, kako su naveli iz te kompanije, “rizika od daljeg podsticanja na nasilje”.

“Posle detaljnog pregleda nedavnih tvitova sa ”@realDonaldTrump” naloga i konteksta oko njih, trajno smo suspendovali nalog zbog rizika od daljeg podsticanja nasilja”, saopštila je američka kompanija u petak.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar