Svet
09.10.2023. 09:31
Beta

Neimenovani izvor tvrdi

"Hamas godinama nastojao da prevari Izrael"

1
Izvor: EPA / MOHAMMED SABER

Izvor blizak Hamasu izjavio je da je ta ekstremistička islamska organizacija vodila višegodišnju kampanju da navede Izrael da pomisli da kako ona ne teži oružanom sukobu i da se može umiriti ekonomskim podsticajima da se održi relativno zatišje.

"Hamas se predstavljao Izraelu da nije spreman za borbu. Koristio je obaveštajnu taktiku bez presedana da dovede u zabludu Izrael u proteklim mesecima, odajući utisak da ne želi da ide u sukob, dok se pripremao za ovu veliku operaciju", prenose izraelski mediji izjavu tog neidentifikovanog izvora Rojtersu, koji je aludirao na iznenadni napad Hamasa u subotu na Izrael.

"Izrael ih je sigurno video ali je bio ubeđen da Hamas ne želi da se nađe u sukobu", dodao je isti izvor i ocenio da je Hamas bio u stanju da glumi kako nije spreman za vojnu avanturu protiv Izraela.

Bivši izraelski nacionalni savetnik Jakov Amidror izjavio je da su neke zemlje saveznice Izraela poverovale u to ocenjujući da Hamas pokazuje "veću odgovornost".

"Mi smo glupo počeli da verujemo da je to istina, pa smo pogrešili. Nećemo napraviti tu grešku ponovo i uništićemo Hamas, polako ali sigurno", najavio je Amidror.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Stigli srpski državljani iz Tel Aviva
aerodrom, prtljag, koferi, putovanja

Beogradski aerodrom

09.10.2023. 08:30

Stigli srpski državljani iz Tel Aviva

Avion Er Srbije sa srpskim državljanina iz Tel Aviva sleteo je u ponedeljak ujutru oko 1.30 na beogradski aerodrom, a let je organizovan i za sve državljane koji su imali karte drugih kompanija, a one su u međuvremenu otkazale letove.
Close
Vremenska prognoza
few clouds
27°C
21.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve