Svet
28.06.2022. 08:04
Beta

Dnevni "red"

Haos u parlamentu Severne Makedonije, letele šoljice (VIDEO)

Makedonija
Izvor: Shutterstock

Predsednik Odbora za evropska pitanja parlamenta Severne Makedonije Arbr Ademi (DUI) pogodio je šoljocom za kafu u lice poslanika opzicione Alijanse za Albance Halima Azirija u gužvi koja je nastala kad su opozicioni poslanici na silu pokušali da spreče usvajanje dnevnog reda.

Sukob je eskalirao kada je Ademi pokušao da zatvori dvočasovnu raspravu o dnevnom redu, nakon čega su dva poslanika Alijanse Halil Snopče i Halim Neziri istrčali za govornicu, a njih je pratila poslanica najveće makedonske opozicione partije VMRO-DPMNE Dafina Stojanovska, koja  je pokušala da isključi mikrofon.

Prema snimku koji je objavio portal "360 stepeni", odmah za njom, ispred mesta sa koje se vodi sednica, izašlo je nekoliko poslanika VMRO-DPMNE, od kojih jedan od njih, Antonio Milošoski, savija i vuče mikrofon na govornici ispred predsednika komisije Ademija.

Portal "360 stepen" napominje da poslanici opozicione VMRO DPMNE pokušavaju da spreče donošenje zakona koji treba da speči paralizu pravosudnog sistema, tako što bi se za tri godine produžio radni angažman 60 sudija i 13 tužilaca koji u septembru idu u penziju, kako bi u tom periodu nova generacija njihovih prošla Akademiju za sudije i tužioce.

Glavna primedba polsanika dve opozicione partije je to što se zakonsko rešenje ne donosi po redovnom, već po skraćenom postupku.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Šolc: Severna Makedonija odmah treba da započne pregovore sa EU
Olaf Šolc

Skoplje

11.06.2022. 12:19

Šolc: Severna Makedonija odmah treba da započne pregovore sa EU

Nemački kancelar Nemačke Olaf Šolc izjavio je u Skoplju da Zapadni Balkan za Nemačku ima strateški značaja i da se zalaže za prijem zemalja tog regiona u Evropsku uniju (EU), ističući da pristupni pregovori Severne Makedonije treba odmah da počnu.
Close
Vremenska prognoza
few clouds
32°C
16.08.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve