Svet
11.01.2018. 12:42
R.E.

Više

HAOS U TUNISU SE NASTAVLJA: Uhapšeno preko 600 demonstranata, vojska na ulicama

37188977.jpg

Više od 300 demonstranata uhapšeno je tokom noći u Tunisu, a vojska je raspoređena u nekoliko gradova zbog

Više od 300 demonstranata uhapšeno je tokom noći u Tunisu, a vojska je raspoređena u nekoliko gradova zbog protesta koji se u ovoj zemlji već četvrti dan održavaju zbog rasta cena, povećanja poreza i nezaposlenosti.

"Tokom noći je uhapšeno 330 ljudi uključenih u sabotažu i pljačku", saopštio je portparol ministarstva unutrašnjih poslova Kelifa Ćibani, koji je dodao da je od početka demonstracija pritvoreno oko 600 ljudi, prenela je agencija Rojters.

Vojska je raspoređena u gradu Tala, nedaleko od granice sa Alžirom, nakon što su demonstranti spalili zgradu nacionalnih bezbednosnih snaga, primoravši policiju da se povuče iz grada.
Nasilni antivladini protesti traju od ponedeljka u nekoliko gradova u Tunisu, uključujući turističko letovalište Sus.

Mnogi smatraju Tunis jedinom demokratskom uspešnom pričom među zemljama "arapskog proleća", a u državi je od svrgavanja režima Zin el Abidin Ben Alija promenjeno devet vlada, od kojih nijedna nije umela da se izbori sa rastućim ekonomskim problemima.

Pobuna 2011. godine i dva velika teroristička napada 2015. godine u Tunisu potpuno su uništili strana ulaganja i turizam u toj zemlji, navela je britanska agencija.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
broken clouds
5°C
14.04.2021.
Beograd

Najčitanije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve