Hilari Klinton traži Komisiju za utvrđivanje veza Trampa sa Rusijom

Hilari Klinton traži Komisiju za utvrđivanje veza Trampa sa Rusijom

EPA-EFE/ALEXANDER BECHER


Bivša američka državna sekretarka i bivši kandidat za predsednika SAD, Hilari Klinton, objavila je da je razgovarala sa predsednicom Predstavničkog doma Nensi Pelosi i da se sa njom složila da je potrebno oformiti posebno istražno telo za utvrđivanje veza Donalra Trampa i Rusije.

“Kongres mora da osnuje istražno telo poput 9/11 Komisije da bi se utvrdile Trampove veze sa Putinom, kako bismo mogli da popravimo štetu po našu nacionalnu bezbednost i sprečimo da marioneta ikad zauzme mesto predsednika”, napisala je Klintonova na Tviteru.

Povezane vesti – Realnost nezamislivog

Klinton je u svom podkastu na Tviteru rekla Pelosi da bi bila zainteresovana za objavljivanje snimaka telefonskih razgovora Trampa kako bi se videlo da li je bio na vezi sa Putinom u vreme nereda u Kongresu 6. januara, prenosi Fox njuz.

EPA-EFE/Samuel Corum / POOL

EPA-EFE/Samuel Corum / POOL

“Volela bih da vidim snimke njegovih telefonskih razgovora, da vidim da li je razgovarao sa Putinom na dan kada su izgrednici napali naš Kapitol”, rekla je Klinton.

Pelosi je rekla da se zalaže za takvu komisiju i podsetila je da je predsedniku rekla da uz njega “svi putevi vode do Putina”.

“Ne znam šta Putin ima o njemu politički, finansijski ili lično, ali ono što se dogodilo bilo je poklon Putinu, jer Putin želi da potkopa demokratiju u našoj zemlji i širom sveta”, rekla je Pelosi i nazvala učesnike nereda “Putinovim marionetama”.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar