“HRVATSKA DRŽAVA KRVLJU STVORENA” Kitarović: Pružam ruku Milanoviću

“HRVATSKA DRŽAVA KRVLJU STVORENA” Kitarović: Pružam ruku Milanoviću

AP Photo/Darko Vojinovic


Aktuelna predsednica Hrvatske, kandidatkinja HDZ-a, Kolinda Grabar Kitarović izjavila je sinoć nakon objave privremenih rezultata po kojima je izgubila od Zorana Milanovića na izborima, da pruža ruku pobedniku i očekuje civilizovan prenos vlasti.

“Hrvatska je odlučila, Zoran Milanović biće predsednik i na tome mu čestitam”, rekla je Grabar Kitarovićeva, koja je u svom štabu zaustavila zvižduke na Milanovićev račun.

Kolinda Grabar Kitarović, koja je proteklih pet godina obavljala predsedničku dužnost, rekla je da je spremna da Milanovića uputi u sve što je radila i predložila da se nađu i prije nego što bude zvaničan prenos vlasti, poručivši da je ono što Hrvatskoj treba – stabilnost.

AP Photo/Darko Vojinovic

AP Photo/Darko Vojinovic

“Za mene je kampanja gotova u petak, više neću ni jednu reč reći ni protiv svojih prethodnika ni sledbenika”, rekla je ona, prenosi Hina.

Poručila je i da je pouka ovih izbora – da se mora biti više među građanima i slušati njihov glas, i zahvalila svima koji su izašli na birališta.

Rezimirajući proteklih pet godina svog predsedničkog mandata, istakla je da je naglasak stavljala na hrvatske nacionalne, državne i verske vrednosti, na rat 90-tih u Hrvatskoj, na veterane, na njihove porodice.

AP Photo/Darko Vojinovic

AP Photo/Darko Vojinovic

“Ja večeras ne nameravam vraćati niskim udarcima, ali ovo je hrvatska država krvlju stvorena i branjena i ljubavlju nošena i neka tako ostane”, poručila je Grabar Kitarovićeva u svom obraćanju

Biračima i narodu poručila je da su najjači kad su zajedno.

“To smo pokazali i u ratu i to moramo pokazati u miru. Ostanimo ujedinjeni i okupljeni za našu Hrvatsku!”, rekla je ona.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar