Svet
29.05.2021. 14:25
Tanjug

Situacija obećava

Hrvatski hotelijeri: Ovog leta blizu brojki iz 2019. godine

Koronavirus u Hrvatskoj
Izvor: EPA / ANTONIO BAT

Hrvatski hotelijeri su pred početak juna optimističniji nego pre nekoliko nedelja, jer je epidemiološka situacija bolja, a i stanje rezervacija i prodaje je bolja nego prošle godine.

Hotelijeri očekuju veći dolazak turista od ovog vikenda i sledećeg kada i počinje prava sezona.

"Epidemiološka situacija se popravlja, definisan je okvir režima prelaska granica i radi se na bilateralnim dogovorima. S popuštanjem mera, rastu optimizam i želja za putovanjima, što se odmah vidi na rezervacijama. U nekim razdobljima i nekim vrstama smeštajnih kapaciteta, prvenstveno kampovima i hotelima viših kategorija, rezervacije se približavaju brojkama iz 2019. godine", preneo je sajt Indeks izjavu direktora Udruženja poslodavaca u hotelijerstvu Hrvatske Bernarda Zenzerovića za agenciju Hina.

Hotelijeri, kako dodaje, još ne očekuju maksimalnu popunjenost u junu, ali u julu i avgustu se nadaju pravim turističkim gužvama i da će imati otvorene sve objekte, a uvereni su i da ove godine mogu da ostvare i vrlo dobru postsezonu, za razliku od prošle.

U potražnji i rezervacijama hotela najaktivnija su tradicionalna tržišta, poput Nemačke, Austrije, Slovenije, Poljske i Češke, a dobro idu i rezervacije hrvatskih turista.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
few clouds
25°C
20.07.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Euro 2024

Vidi sve

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve