HUAWEI Pokreće svoj operativni sistem

HUAWEI Pokreće svoj operativni sistem


Jedan deo javnosti, međutim sumnja u kompletan projekat.

Generalni izvršni direktor sektora za korisnike Huawei Ričard Ju, otkrio je da će njihov operativni sistem biti dizajniran za novu generaciju tehnologije i da se na njemu navodno radi još od 2012. godine. Ju ističe da je ova alternativna verzija i dalje u izradi, a trebalo bi da u punom kapacitetu bude dostupna ili na jesen ove godine, ili najkasnije do sledećeg proleća.

Huawei, uprkos spekulacijama pojedinih kineskih i svetskih medija, mora da smiri tržište i uveri svoju korisničku bazu da ne treba da izgubi poverenje u brend.

Kineski list South China Morning Post objavio je analizu u kojoj ovoj kompaniji ne predviđa blistavu budućnost. Ovaj list smatra da Huawei neće uspeti da zadržati dominaciju na globalnom tržištu pametnih telefona.

shutterstock_1403699144
“Ograničavanje poslovnih veza Google s Huawei moglo bi uništiti potražnju za uređajima ove kineske kompanije u inostranstvu i dati vetar u leđa tržišnom lideru Samsungu, kako bi učvrstio svoje prednosti u polju Android uređaja”, navodi se u novinama.

Ju, međutim, navodi da je Huawei OS otvoren za mobilne telefone, računare, tablete, televizore, automobile i pametne nosive uređaje, napominjući da je kompatibilan sa svim web i Android aplikacijama.

U medijima je došlo do konfliktnih izveštaja o tome koliko je novi operativni sistem održiv, implicirajući da je ovaj potez više upravljanje kriznom situacijom Huawei sektora za odnose s javnošću. Prema informacijama pojedinih medija, projekt Huawei OS je imao svoje uspone i padove, ali je i dalje daleko od puštanja u rad. Neki su čak izrazili bojazan da li su komentari Ričarda Jua o kompatibilnosti aplikacija u potpunosti tačni i da li će aplikacije morati da budu prilagođene novom sistemu.

“Ne mogu da verujem da su SAD ograničile upotrebu Androida za Huawei. To je potrošački proizvod koji nema veze s pitanjima mrežne bezbednosti”, rekao je ranije Ju.

Prema izveštajima iz prošle godine, ova kineska kompanija je počela da radi na sopstvenom operativnom sistemu nakon istrage SAD usmerene na Huawei i ZTE još 2012. godine.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar