Svet
22.10.2018. 13:28
R.E./Beta

IMAJU PUNU PODRŠKU TRAMPA: Akcije kompanija američke odbrambene industrije nastavljaju rast

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Akcije kompanija američke odbrambene industrije nastavljaju rast, a osam najvećih, medju kojima je i vodeći "Lokhid Martin" objaviće ove nedelje zaradu u trećem kvartalu.

Britanski nedeljnik Ekonomist danas na sajtu piše da su cene akcija vojnih dobavljača u okviru indeksa Njujorške berze "S i P 500" porasle u proteklih godinu dana za 13,1 odsto, dok je ukupan rast tog indeksa bio samo osam odsto.

Industrija oružja u Vašingtonu i dalje stoji veoma dobro, kao i uvek: Kongres je ove godine odobrio 165 milijardi dolara američkih rashoda za odbranu do 2020. godine.

Pošto je Saudijska Arabija daleko najveći uvoznik američkog oružja, firme koje ga proizvode su se uznemirile zbog ubistva Džamala Kašogija, novinara-disidenta, u saudjskom konzulatu u Istanbulu.

Ali, vlada Donalda Trampa za sada odbija da otkaže sve ugovore s tim kraljevstvom. Kongres, koji ima oštriji stav nego Tramp, mogao bi da ih zaustavi. Ipak, nema naznaka da će nestati dvostranačke podrške visokim nivoima potrošnje za odbranu, a ni industrija oružja ne pokazuje znake slabljenja, zaključuje Ekonomist.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
3°C
28.01.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve