Indija se priprema za dolazak ciklona Nivar

Indija se priprema za dolazak ciklona Nivar

EPA-EFE/DIVYAKANT SOLANKI


Južna indijska država Tamil Nadu planira da evakuiše ljude iz pojedinih regiona, dok je u isto vreme privremeno obustavila autobuski prevoz i stavila u pripravnost spasilačka vozila očekujući jaku ciklonsku oluju, izjavio je danas glavni ministar države Edapadi Palanisvami.

Ljude koji žive u osetljivim regionima i u kućama za koje se smatra da nisu bezbedne, treba odmah prebaciti u prihvatne centre, rekao je Palanisvami na sastanku sa vladinim zvaničnicima, navedeno je u saopštenju njegove kancelarije, preneo je Rojters.

Indijski meteorološki zavod saopstio je da će se ciklon Nivar vrlo verovatno dalje intenzivirati u jaku ciklonsku oluja tokom narednih 12 sati.

  EPA-EFE/DIVYAKANT SOLANKI

EPA-EFE/DIVYAKANT SOLANKI

Očekuje se da će preći južnu indijsku obalu sutra kasno uveče kao vrlo jaka ciklonalna oluja sa vetrom brzine od 120-130 kilometara na čas, saopštio je Indijsko Meteorološko odeljenje (IMD).

Oluja će verovatno doneti vrlo obilne padavine i grmljavine u severnom Tamil Nadu, susednom regionu Padučeri i susednoj državi Andra Pradeš, naveo je IMD.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar