Svet
14.04.2024. 08:59
Beta

Napad Irana

"Strah i haos vladaju Izraelom": Zatvorene škole, opustošene prodavnice...

iran izrael 14.04.2024.
Izvor: EPA / ATEF SAFADI

Iranska državna agencija IRNA izvestila je u noći između subote i nedelje da strah i haos vladaju Izraelom dok na njegovu teritoriju pristižu iranski projektili, a da je stanovništvo u panici opustošilo prodavnice hrane.

"Haos vlada širom okupiranih palestinskih teritorija dok cionistički mediji izveštavaju o dolasku iranskih dronova u ranim jutarnjim satima u nedelju, a neki izvori izveštavaju o sirenama za uzbunu na severu okupirane Palestine", izvestila je iranska agencija.

"Zvuk sirena čuo u regionu Al-Džalil na okupiranim palestinskim teritorijama, nakon što je iranski Korpus čuvara Islamske revolucije u subotu uveče objavio da je ispalio desetine dronova i projektila prema pozicijama cionističkog režima, kao odgovor na brojne zločine, uključujući nedavni smrtonosni napad na konzularni deo iranske ambasade u Damasku", izvestila je IRNA.

"Izveštaji o iranskim uzvratnim udarima izazvali su haos i psihozu straha među cionistima, a mediji izveštavaju o napadima na prodavnice. Hiljade cionističkih doseljenika viđeno je kako žure u obližnje prodavnice da naprave zalihe hrane, vode za piće i drugih osnovnih potrepština", navodi se u izveštaju iz Al-Maiadena.

"Iranski vojni odgovor na cionistički režim takođe je podstakao gradonačelnika okupiranog grada Haife da tamo proglasi vanredno stanje", navodi se u drugom izveštaju koji prenosi IRNA.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
17°C
30.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve