IRAN TVRDI DA IMA TAJNO ORUŽJE: Potopićemo američke brodove

IRAN TVRDI DA IMA TAJNO ORUŽJE: Potopićemo američke brodove

Shutterstock


Sjedinjene Države u petak su najavile da će poslati 1.500 vojnika na Bliski istok, opisavši taj potez kao napore ojačavanja obrambenih mogućnosti protiv Irana usled optužbi da iza napada na saudijske tankere ovog meseca stoji iranska Revolucionarna garda.

Iran može potopiti američke vojne brodove poslate u Persijski zaliv projektilima i “tajnim oružjem”, poručio je viši iranski vojni zvaničnik za polu-državnu agenciju Mizan u subotu, prenosi Jutarnji list.

“Amerika šalje dva vojna broda u regiju. Ako počine i najmanju glupost, poslaćemo te brodove na dno mora zajedno s posadama i avionima upotrebom dva projektila ili dva tajna oružja”, rekao je za Mizan savetnik za iransko vojno zapovedništvo, general Morteza Qorbani.

Američko pojačavanje vojne prisutnosti najnoviji su potez Trumpove administracije koja u Iranu vidi moguću pretnju, a odluku je pratilo raspoređivanje nosača aviona, bombardera, i Patriot raketnih sistema na Bliski istok. Zapadnjački stručnjaci kažu da Iran često preteruje o svojim vojnim sposobnostima, iako postoji zabrinutost oko tamošnjeg programa za razvoj balističkih projektila dugog dometa.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar