IRONIJA: Italijanski savet poplavljen nakon što je odbacio klimatske mere

IRONIJA: Italijanski savet poplavljen nakon što je odbacio klimatske mere


Italijanski savet je poplavljen odmah nakon što je odbacio mere o klimatskim promenama. Regionalno veće Veneta, koje se nalazi na Velikom kanalu u Veneciji, potopljeno je prvi put u svojoj istoriji u utorak uveče – neposredno nakon što je odbacilo mere za borbu protiv klimatskih promena. Istorijski italijanski grad ove nedelje je bačen na kolena najgorem poplavom u više od 50 godina.

I vedska komora u palati Ferro Fini počela je da prima vodu oko 10 sati, dok su odbornici raspravljali o regionalnom budžetu za 2020. godinu, izjavila je odbornica Demokratske stranke Andrea Zanoni u dugom postu na Facebooku.

“Ironično je da je komora poplavljena dve minute nakon što su većinska Liga, Braća Italija, i stranke Forza Italia odbacile naše amandmane za borbu protiv klimatskih promena”, rekao je Zanoni, zamenik predsednika Odbora za zaštitu životne sredine u postu.

Među odbijenim amandmanima bile su mere za finansiranje obnovljivih izvora energije, zamenu dizel-automobilima “efikasnijim i manje zagađujućim”, za uklanjanje peći koje zagađuju i smanjuju uticaj plastike, rekao je.

Zanoni je nadalje optužio regionalnog predsednika Veneta Luca Zaia-a, člana krajnje desne Lige, stranke Matea Salvinija, za predstavljanje budžeta “bez konkretnih akcija za borbu protiv klimatskih promena”.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar