Svet
15.10.2020. 16:29
Tanjug

Francuski zdravstveni radnici

"ISCRPLJENI SMO": Protest zdravstvenih radnika u Francuskoj

w_55992908.jpg

Francuski zdravstveni radnici protestovali su danas protiv iscrpljujućih uslova rada tokom pandemije korona virusa i zatražili od vlade da zaposli

Francuski zdravstveni radnici protestovali su danas protiv iscrpljujućih uslova rada tokom pandemije korona virusa i zatražili od vlade da zaposli još osoblja.

U Nici lekari i medicinske sestre okupili su se ispred pošte kako bi predsedniku Emanuelu Makronu poslali razglednice sa detaljnim pritužbama, u jednom od protesta širom zemlje koje su planirali sindikati, prenosi Rojters.

Marširajući ulicama zdravstveni radnici zatražili su okončanje zatvaranja bolnica, više osoblja za hitne službe i staračke domove i bolju platu.

[caption id="attachment_278109" align="alignnone" width="624"]AP Photo/David Vincent AP Photo/David Vincent[/caption]

U direktnoj poruci Majronu, koji je u sredu najavio noćni policijski čas za žarišta virusa, demonstranti su na jednom transparentu napisali: „Zaposlite još. Obučite još. Iscrpljeni smo."

Zdravstveni radnici trebalo bi kasnije u toku dana da protestuju u Parizu, Nantu i na nekoliko drugih lokacija. Sindikati su rekli da neće biti većih poremećaja u radu bolnica.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
2°C
16.04.2021.
Beograd

Najčitanije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve