Svet
13.07.2022. 13:15
Beta

Kremlj naručio anketu

Istraživanje pokazalo: Trećina Rusa želi da se rat zaustavi

ukrajina, rat
Izvor: Shutterstock

Gotovo trećina Rusa smatra da ratna dejstva u Ukrajini treba zaustaviti što pre, rezultati su zatvorenog istraživanja javnog mnjenja prokremljovskog Sveruskog centra za istraživanje javnog mnjenja (VCIOM), do kojih je došao portal Meduza.

Portal navodi, u anketi urađenoj po narudžbini Kremlja, a sprovedenoj krajem juna, anketiranima je postavljeno pitanje: koja tačka gledišta im je bliža - da ratna dejstva u Ukrajini treba zaustaviti što pre, ili da ih ne treba zaustavljati.

Rezultati su pokazali da je 30 odsto građana za što brže obustavljanje rata, dok 57 odsto smatra da rat treba nastaviti. Odgovor nije dalo 13 odsto ispitanika.

Anketa je pokazala da je za obustavljanje rata najviše mladih, uzrasta od 18 do 24 godine - 56 odsto, zatim od 25 do 34 godine - 43 odsto.

Stariji ispitanici uglavnom podržavaju nastavak rata. Među starijima od 60 godina takvih je 72 odsto, pokazala je anketa.

Meduza navodi da je za potrebe Kremlja izučavana i zavisnost podrške nastavka rata u zavisnosti od izvora informacija.

Među aktivnim korisnicima interneta za obustavu rata je 47 odsto, a 35 za nastavak. Za anketirane kojima je izvor informacija televizija, 68 odsto je za nastavak, a 22 odsto za obustavu rata.

VCIOM na svom sajtu nije objavio te podatke, a poslednje objavljivanje iz juna pokazuje da rat podržava 72 odsto građana, a da je 17 protiv.
 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Rusija ovih dana: Dok vojnici ratuju, manekeni i dalje šetaju
1

Moda

23.06.2022. 16:39

Rusija ovih dana: Dok vojnici ratuju, manekeni i dalje šetaju

Bez obzira na to što je Rusija praktično u ratu i što vojnici ove zemlje svakodnevno imaju različite operacije na tlu Ukrajine, u Moskvi se ovih dana održava Nedelja mode. Pogledajte fotografije...
Foto
Close
Vremenska prognoza
mist
1°C
28.01.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve