Svet
19.10.2019. 15:22
Tanjug

IZBORI U AMERICI: Sanders se vraća u izbornu trku, Bajden vodi u anketama

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Kandidat za predsednika SAD Berni Sanders vraća se u izbornu kampanju, posle skoro tri nedelje pošto je pretrpeo srčani udar, javlja Rojters.

Kako je saopštio Sandersov izborni štab, u njegovu kampanju će se uključiti i članica Predstavničkog doma Aleksandra Okasio-Kortes, jedna od predvodnica tzv. progresivaca i česta meta kritika predsednika Donalda Trampa.

Senator Sanders (78), koji se bori za nominaciju predsedničkog kandidata Demokratske partije, nastupiće danas na skupu u Kvinsbridž parku u Njujorku, prvom od 1. oktobra kada su mu posle srčanog udara ugrađena dva stenta.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
EPA-EFE/SHAWN THEW

Među glavnim tačkama Sandersovog programa su opšta zdravstvena zaštita i visoki porezi na imovinu najbogatijih Amerikanaca.

Sanders je, prema poslednjim ispitivanjima javnog mnjenja, treći u trci za predsedničkog kandidata demokrata, iza bivšeg potpredsednika Džoa Bajdena i senatorke Elizabet Voren.

Kako je ranije najavljeno, bivši američki potpredsednik Džo Bajden povećao je prednost nad desetak drugih kandidata za demokratsku predsedničku nominaciju, pokazala je najnovija Rojtersova anketa.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
EPA-EFE/JUSTIN LANE

Prema istraživanju javnog mnjenja, 21 odsto demokrata izjasnilo se da će glasati za Bajdena na državnim izborima za nominaciju koja počinju sedeće godine.

Slede senator Berni Sanders iz Vermonta sa 16 odsto i senatorka Elizabet Voren iz Masačusetsa sa 15 odsto glasova u anketi.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
4°C
04.12.2021.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve