Svet
25.11.2019. 14:54
Tanjug

AGENCIJA BLUMBERG: Nema istraživanja o Blumbergu i demokratama rivalima

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Medijska kuća "Blumberg njuz" saopštila je da se, nakon što je njen osnivač Majkl Blumberg (77) ozvaničio svoju kandidaturu za predsedničke izbore u SAD, ubuduće neće baviti istraživanjem o njemu, niti o bilo kojem od njegovih demokratskih protivkandidata.

Kako je preneo AP, glavni i odgovorni urednik Blumberga Džon Mikltvajt podelio je juče nova pravila o izveštavanju zaposlenima u toj medijskoj organizaciji, na čijem je platnom spisku oko 2.700 novinara i analitičara. Saopštenje medijske kuće o novim pravilima izveštavanja i pokrivanja događaja usledilo je nedugo nakon što je Blumberg, bivši gradonačelnik Njujorka, juče ozvaničio demokratsku kandidaturu za predsedičke izbore u SAD sledeće godine.

Mikltvajt je dodao da će svakako biti teško pokrivati kampanju u kojoj je uključen šef Majkl Blumberg, dodaje AP.

On je precizirao da će, izuzimajući istraživački rad, Blumberg i ovu predsedničku kampanju u SAD pratiti kao što je to oduvek činio.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
EPA-EFE/CJ GUNTHER

"Nastavićemo tradiciju da ne istražujemo Majka (njegovu porodicu i fondaciju) i istu politiku ćemo primenjivati i prema njegovim demokratskim rivalima", navodi se u obaveštenju Blumbergovim zaposlenima, u koje su uvid imale agencije Rojters i AP. Mikltvajt je, kako prenosi AP, pojasnio da nova pravila ne znače da Blumberg o svom šefu tokom kampanje neće uopšte izveštavati.

Milijarder Majkl Blumberg ušao je danas u trku za kandidata Demokratske partije na predsedničkim izborima iduće godine, iako je u martu rekao da se neće kandidovati za Belu kuću.

"Kandidujem se za predsednika da bih pobedio Donalda Trampa i obnovio Ameriku. Ne možemo da priuštimo sebi još četiri godine nesmotrenih i neetičkih akcija predsednika Trampa", rekao je Blumberg.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
24°C
30.06.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve