IZRAELSKI MEDIJI: Zemljotres u Siriji izazvala eksplozija skladišta iranskih raketa zemlja-zemlja

IZRAELSKI MEDIJI: Zemljotres u Siriji izazvala eksplozija skladišta iranskih raketa zemlja-zemlja


Meta napada na Siriju prošle noći bila su, po svoj prilici, velika skladišta oružja, uključujući rakete tipa zemlja-zemlja koje, kako se procenjuje, Iran teži da razmesti u Siriji, navode izraelski mediji.

Prošle nedelje je Si-En-En (CNN) objavio da američke i izraelske obaveštajne agencije prate pošiljke iranskog oružja u Siriju.

Ministar odbrane Izraela Avigdor Liberman je rekao da Izrael neće dozvoliti da Iran zauzme pozicije i napravi baze u Siriji odakle bi se ispaljivale rakete.

Vreme i obim napada pokazuju da je pogodjeno veliko skladište u mogućem pokušaju da se spreči iranski odgovor na nedavni napad na bazu T-4 koji su Rusija, Iran i Siriji pripisali Izraelu.

Libanski list Al Akbar navodi da su u bazama bila skladišta oružja koja služe i sirijskoj vojsci i Iranskoj revolucionarnoj gardi. Isti izvori dodaju da su skladišta napadnuta bombama, razaračima bunkera.

Od jačine eksplozije na vojne mete između Hame i Alepa zatresla se zemlja, sirijska državna televizija je izvestila da je Evropsko-mediteranski seizmološki institut objavio da je došlo do manjeg potresa jačine 2,6 stepani Rihterove skale.

Izraelski komentatori navode da je udar prošle noći, u kome je poginulo na desetine ljudi, pripisan Izraelu i da je to bar peti udar od septembra koji se pripisuje toj zemlji, pa oni to smatraju potvrdom odlučnosti Izraela da iskoreni iransko prisustvo u Siriji.

Mediji u Izraelu javljaju da se danas održava hitan sastank užeg sastava izraelske vlade zaduženog za bezbednost radi diskusuje o napetostina na severnoj granici zemlje i nuklearnom sporazumu velikih sila s Iranom.

NE PROPUSTITE:

(VIDEO) NOĆ PAKLA U SIRIJI: Ko je digao u vazduh iransko skladište municije i izavao zemljotres?!

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar