Izraelski ministar: Eliminisaćemo Asada ako Iran bude operisao iz Sirije

Izraelski ministar: Eliminisaćemo Asada ako Iran bude operisao iz Sirije

Foto: Printscreen youtube


Izraelski ministar ;za obaveštajne službe Juval Stajnic zapretio je danas da će Izrael “eliminisati” sirijskog predsednika Bašara Asada ako i dalje bude dopuštao Iranu da operiše iz Sirije, preneli su izraelski mediji.

Stajnic je rekao da Asad mora da zna da će to biti njegov kraj, ako dopusti da Iran pretvori Siriju u vojnu bazu kako bi napao Izrael.

“Neprihvatljivo je da Asad sedi mirno u svojoj palati i obnavlja svoj režim dok dopušta da se Sirija pretvori u bazu za napade na Izrael”, rekao je ministar Stajnic zadužen za obaveštajne službe, objasnivši naknadno da je ta izjava odraz njegovog ličnog mišljenja.

U međuvremnu su izraelski bezbednosni zvaničnici rekli da očekuju mogućnost osvete Irana iz Sirije u bliskoj budućnosti u vidu raketnog napada na sever Izraela.

Oni kažu da veruju da je Iran odlučio da se osveti za napad 9. aprila na sirijsku bazu T-4 u kome je ubijeno sedam iranskih vojnih savetnika, članova Irnske revolucionarne garde. Iran je optužio Izrael za taj napad.

Izrael navodno preduzima razne zaštitne mere protiv svakog mogućeg raketnog napada. Odbrambeni izvori navode da su izraelski protivraketni sistemi spremni da odgovore na raketiranje.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar