PREMIJER RAZOČARAN: Ganc odbio poziv Netanjahua za formiranje koalicije

PREMIJER RAZOČARAN: Ganc odbio poziv Netanjahua za formiranje koalicije

EPA-EFE/ABIR SULTAN


Centralistička stranka Benija Ganca odbila je danas ponudu izraelskog premijera Benjamina Netanjahua za formiranje široke vladajuće koalicije.

“Nećemo ulaziti u koaliciju koju predvodi Netanjahu”, izjavio je visoki zvaničnik stranke Plavo i Belo Moše Jalon, na događaju kojem je prisustvovao i Ganc, najveći rival Netanjahua na proteklim parlamentarnim izborima.

Netanjahu je ranije danas nagovestio mogućnost dogovora o rotirajućem predsedavanju vladom sa Gancom, nakon što ga je pozvao da formiraju vladajuću koaliciju.

Benjamin Netanjahu

Netanjahu je pre toga izjavio da nema šanse da će moći da formira desno orijentisanu vladu posle izbora i pozvao svog glavnog rivala, centristu Benija Ganca, da mu se pridruži u širokoj koliciji.

Izraelski premijer je izrazio razočaranje što je njegov najveći rival na proteklim parlamentarnim izborima Beni Ganc odbio da sa njim pregovara o formiranju vladajuće koalicije i dodao da je i dalje otvoren za razgovor.

“Iznenađen sam i razočaran što Beni Ganc i dalje odbija moj poziv na sastanak. Ganc, moja ponuda da se sastanemo još važi. To je ono što javnost od nas očekuje”, napisao je Netanjahu na Tviteru.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar