JEZIVI DETALJI ZLOČINA SERIJSKOG UBICE IZ KANADE ISPLIVALI U JAVNOST: Arhitekta ubica žrtve sekao, pakovao u žardinjere i zakopavao na imanjima klijenata

JEZIVI DETALJI ZLOČINA SERIJSKOG UBICE IZ KANADE ISPLIVALI U JAVNOST: Arhitekta ubica žrtve sekao, pakovao u žardinjere i zakopavao na imanjima klijenata


Pronalazak još tri tela za koja se veruju da pripadaju žrtvama Brusa Mekartura, pejzažnog arhitekte iz Toronta koji je osumnjičen za seriju ubistava ponovo je digao javnost Kanade na noge.

Lokalna policija isitiče da se radi o zločinu bez presedana u istoriji Kanade. Inače šezdesetšestogodišnji Brus Mekartur za sada optužen je za pet prvostepenih ubistava, koja je izvršio u proteklih pet godina, a policija veruje da to nije konačan broj žrtava ovog serijskog ubice.

Mekartur je početkom ove godine uhapšen prvo zbog dva ubistva, a u međuvremenu su pronađena još tri raskomadana tela u velikim žardinjerama na imanjima na kojima je on radio. Policija pokušava da DNK analizom utvrdi identitet novih žrtava i pretražuje sva mesta gde je smrtonosni arhitekta bio angažovan.

Sumnje javnosti o postojanju serijskog ubice nastale su pre nekoliko meseci, kada je LGBT zajednica iz Toronta prijavila policiji da neko otima i ubija gej muškarce, starosti od 30 do 40 godina, ali su vlasti uporno obacivale takve tvrdnje. Početkom godine objavljeno je da je na slobodi serijski ubica i pokrenuta je masovna istraga na nivou celog grada, a Mekartur je ubrzo i uhapšen.

Henk Insigda, detektiv lokalne policije, ovim povodom je izjavio:

“Ovi zločini nisu samo pretnja za LGBT zajednicu. Svirepa ubistva su pretnja za ceo Toronto. Naš grad nikada nije video ovako nešto. Verujemo da postoji još žrtava, ali ne možemo ni da pretpostavimo još koliko”, rekao je on.

Sumnja se da je Mekartur prvi žrtvu ubio 2012. godine i svoj krvavi pir nastavio sve do kraja 2017.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar