KAD FALE EKSPERTI… Pariz će tražiti pomoć Rusije u obnovi Notrdama

KAD FALE EKSPERTI… Pariz će tražiti pomoć Rusije u obnovi Notrdama


Francuskoj će možda biti potrebna ekspertska pomoć Rusije u obnovi katedrale Notr Dam koja je izgorela u aprilu, izjavila je ambasadorka te zemlje u Moskvi Silvi Berman.

“Pre svega, želim da zahvalim Rusiji koja je izrazila zabrinutost zbog ovog tragičnog požara. Osnovali smo agenciju u Parizu koja radi na restauraciji katedrale Notr Dama i ona će kontaktirati Moskvu. Oni će odrediti koja vrsta ekspertske pomoći nam je potrebna. Spremni smo da pozovemo eksperte u Parizu”, rekla je Berman, a prenosi TAS S.

Smoke and flames rise during a fire at the landmark Notre-Dame Cathedral in central Paris on April 15, 2019, potentially involving renovation works being carried out at the site, the fire service said. (Photo by FRANCOIS GUILLOT / AFP) (Photo credit should read FRANCOIS GUILLOT/AFP/Getty Images)

Photo by FRANCOIS GUILLOT / AFP (Photo credit should read FRANCOIS GUILLOT/AFP/Getty Images)

Čuvena pariska katedrala iz srednjeg veka Notr Dam stradala je 15. aprila u velikom požaru. Uništen je toranj i veliki deo krova, dok su sačuvani ostali delovi zgrade, glavna umetnička dela i relikvije. Uzroci katastrofe još nisu poznati.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar