KAD TE SVAKI DAN NA PUTU DO POSLA “UHVATI” ISTI RADAR: Austrijanac nije znao za ograničenje brzine pa zaradio čak 42 kazne

KAD TE SVAKI DAN NA PUTU DO POSLA “UHVATI” ISTI RADAR: Austrijanac nije znao za ograničenje brzine pa zaradio čak 42 kazne

Foto: Andrej Mlakar


Austrijanac Hajmo Valner imao je neverovatan peh – on nije znao da na putu ka njegovom radnom mestu prolazi kroz zonu sa ograničenjem brzine od 30 kilometara na čas, pa ga je čak 42 puta slikao isti radar.

Ovaj pekar iz Frizaha, koji je pre par nedelja našao posao u Klagenfurtu, vozio je nakon svake noćne smene istim putem do kuće. Na tom putu se nalazi jedan stacionarni radar i zona sa ograničenjem od 30 kilometara na čas, a Valner to nije video.

– Nisam video da prolazim kroz zonu sa tim ograničenjem. Uvek je bilo mračno, a ja sam bio veoma umoran – objasnio je on svoj peh.

Par nedelja kasnije Valner je poštom dobio brojne kazne, a očekuje ih još. On je do sada na osnovu kazni morao da plati oko 3.000 evra.

Odmah je sve platio, jer smatra da bi bilo preskupo i predugo bi trajalo ulaganje žalbe.

Iz opštinske službe kažu da je prvi put da neko na istom mestu 42 puta napravi prekršaj, te su mu “skinuli” jedan deo kazni, odnosno 300 evra manje naplatili.

Zbog kazni pekar, otac šestoro dece, morao je da otkaže odmor u Grčkoj.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar