KAD ZOMBIJI OŽIVE: Otvorena prva igraonica virtuelne stvarnosti

KAD ZOMBIJI OŽIVE: Otvorena prva igraonica virtuelne stvarnosti

Foto: Printscreen Youtube


Mrak, panika, horde zombija koji žele da vas rasparčaju, dok jurite gradom naoružani kalašnjikovim i pucate na njih. Ne, nije scena iz nekog novog sf-filma, ili popularne serije

“Okružen mrtvima” (The Walking dead), već najnovija gejmerska atrakcija u Singapuru, koja je omogućila da se ostvari najluđi san gejmera – da se prenese sistem virtuelne realnosti u gejmersko svetilište, igraonice.

Pokret da se VR (virtuelna realnost) uvede u igraonice neverovatnom brzinom zarazio je čitav svet, ali je za sada najintezivniji u Aziji, što nije ni neko veliko iznenađenje, ako se uzme u obzir da je ovaj kontinent ne samo rodno mesto najvećih gejmerskih virtuoza, već i najbogatijih kompanija koje proizvode video igrice.

Singapur je ovog meseca postao grad u kome se dogodila jedna od najznačajnijih revolucija u razvitku VR tehnologije, budući da će od sad skupa tehnologija i oprema, koja je neophodna kako bi se igrači uživeli u virtuelnu stvarnost, biti dostupna svima, a ne samo onima koji su spremni da izdvoje najmanje 350 američkih dolara za ovu jedinstvenu zabavu.

Ukoliko se plašite da ćete biti vezani kojekakvim kablovima za kompjuterske konzule, kako biste se “učitali” u VR, ne morate da brinete. Naime, napravljena je čitava VR soba, koja projektuje slike i zvuke grada dok se krećete po njoj, i  jedina obavezna stavka jesu specijalne naočare, kaciga sa slušalicama, kao i puška, kojom ćete ubijati krvoločne zombije.

Rebeka Asajki (Rebecca Assice), jedna od upravnika Virtuelne sobe u Singapuru, izjavila je da je najizazovniji zadatak bio “obrazovati” javnost i obavestiti ljude da ovakav tip igraonica zaista postoji, budući da je VR još relativno nova industrijska grana. Zanimljivo je da se na osnovu proračuna, koji je sproveo gejmerski centar za statistiku i podatke”Super Dejta Riserč” (SuperData Research), očekuje da će VR sistem povećati zaradu igraonica za čitavih 4.5 biliona dolara, i to do kraja tekuće godine!

Iako otvaranje ove specifične igraonice u Singapuru predstavlja novi evolutivni stupanj za razvoj VR sistema, konačnoj ekspanziji ove gejmerske poslastice stoje na putu mnogobrojne finansijske teškoće, što se pokazalo i prošle godine u Kini, koja je pokušala da “lansira” lanac VR igraonica, i odmah potom bila primorana da ih zatvori jer nisu bile adekvatno opremljene, pa samim tim, ni posećene.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar