Svet
27.06.2019. 13:47
N. G./CNN

KAKO SE AMERIKA UDAVILA: Fotografija koja je potresla svet (uznemirijući sadržaj)

majka-meksiki-migranti.jpg
Izvor: AP / Rebecca Blackwell

Otac i njegova dvogodišnja ćerkica leže mrtvi u mutnoj vodi. Ova fotografija, koja je ražalostila svet, sumoran je podsetnik kako se američka administracija ophodi prema migrantima.

Udavljeni otac i ćerka

Otac i ćerka iz Salvadora stradali su dok su prelazili granicu iz Meksika prema Teksasu. Da nesreća bude još veća, Tanja Martinez bespomoćno je gledala kako joj se suprug i ćerka dave.

AP Photo/Rebecca Blackwell AP Photo/Rebecca Blackwell

Meksička fotografkinja koja je prva snimila fotografiju navela je da je Oskar uspeo da prebaci ćerku na teksašku obalu reke i da je krenuo da se vraća po suprugu. Međutim, devojčica je skočila u vodu za ocem.

Povezane vesti - Tramp: Evropa se prema nama odnosi gore nego Kina

Nažalost, kada su se drugi put našli u vodi nisu uspeli da se izbore sa jakom rečnom strujom.

Porodica Martinez stigla je u izbeglički kamp Matamoros u nedelju i nadali su se da će uspeti da i zvanično zatraže politički azil u SAD.

Tanja Martinez, majka i supruga utopljenih migranata, AP Photo/Rebecca Blackwell Tanja Martinez, majka i supruga utopljenih migranata, AP Photo/Rebecca Blackwell

Tačke na kojima se obično prelazi granica već dugo su preplavljene migrantima koji žele da zatraže azil u SAD. S obzirom na to da je administracija Donalda Trampa pooštrila kontrolu granice, migranti su primorani da biraju rute koje su slabije nadgledane, ali se nalaze na izuzetno nepristupačnom terenu.

Predstavnici humanitarnih organizacija upozoravaju da će zbog toga broj smrtno stradalih migranata biti sve veći.

 

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
2°C
25.10.2021.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve