Svet
01.04.2020. 01:09
Vijesti

Novim privremenim merama

Kako to rade u Crnoj Gori? Nema izlaska iz kuće od subote u 13 sati do ponedeljka ujutru…

w_55986962.jpg

Novim privremenim merama crnogorskog Nacionalnog koordinacionog tela za zaštitu građana od  koronavirusa zabranjen je izlazak iz objekta stanovanja od 19

Novim privremenim merama crnogorskog Nacionalnog koordinacionog tela za zaštitu građana od  koronavirusa zabranjen je izlazak iz objekta stanovanja od 19 do 5 sati ujutro svakog radnog dana, a vikendom će ova mera važiti od subote od 13 do ponedeljka do 5 sati ujutro, prenele su podgoričke Vijesti.

"Zabrana važi za sve osim za izuzetke obuhvaćene naredbom", objašnjeno je iz NKT.

Za vreme trajanja ove zabrane, lica koja izvode kućne ljubimce, mogu da borave na javnoj površini najviše 60 minuta.

"Ova zabrana ne odnosi se na lica koja obavljaju redovne radne zadatke i pružaju usluge od javnog interesa, a nezamjenljiv su uslov života i rada građana (zdravstvo, inspekcijski organi, policija, vojska, vatrogasne službe, komunalne službe, mediji – uključujući lica koja gostuju u medijskim emisijama, poljoprivredne delatnosti na gazdinstvima i slično), što se dokazuje potvrdom koju izdaje poslodavac", pojašnjeno je iz crnogorske vlade.

Deci mlađoj od 12 godina zabranjen je boravak na otvorenom javnom prostoru u periodu od 5 do 19 časova bez prisustva jednog roditelja, staratelja, usvojioca, hranioca ili drugog punoletnog člana porodičnog domaćinstva, uz obavezu pridržavanja propisane mere udaljenosti od drugih lica najmanje dva metra.

"Zabrana sportskih i rekreativnih aktivnosti na svim javnim površinama. Zabrana okupljanja u objektima stanovanja licima koja nisu članovi zajedničkog porodičnog domaćinstva. Mere su privremenog karaktera i primenjivaće se 15 dana od dana stupanja na snagu ove naredbe", saopšteno je iz Vlade.

"Nalazimo se u prelomnom trenutku pandemije, trenutku koji će u velikoj meri definisati dalji tok. Iskustva i struka nam govore da moramo dodatno unaprediti poštovanje mera i odgovornost svih. I građana i institucija. U ovakvim situacijama, nažalost, ne postoji druga prilika. Doneli smo odgovorne odluke i odlučno ćemo ih do kraja sprovoditi. Zbog toga verujemo da će ih građani razumeti i poštovati. Ako ne budemo kadri svi zajedno da uložimo u zdravlje, moraćemo uložiti mnogo više u saniranje posledica, a nažalost, biće i gubitaka ljudskih života koje je nemoguće vratiti", saopšteno je iz Vlade Crne Gore.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
3°C
16.04.2021.
Beograd

Najčitanije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve