KAMBODŽA: Srušila se zgrada, 18 mrtvih

KAMBODŽA: Srušila se zgrada, 18 mrtvih

(AP Photo/Heng Sinith)


Broj poginulih u nesreći do koje je došlo kada se srušila nedovršena zgrada u Kambodži popeo se na 18, a za mnogima se još traga, javlja BBC.

Najmanje 24 osobe su povređene, dok je 36 radnika spaseno, a za još mnogo njih se strahuje da su zarobljeni ispod ruševina, navodi se u saopštenju kancelarije portparola lokalne pokrajine Prea Sihanuk.

Za tri žrtve, dva radnika i prevodioca, potvrđeno je da su kambodžanski državljani.

(AP Photo/Heng Sinith)

(AP Photo/Heng Sinith)

Sedamospratna čelična i betonska konstrukcija u priobalskom gradu Sihanukvil, zapadno od glavnog grada Pnom Pena, bila je projekat u kineskom vlasništvu, prenosi Rojters.

U pokrajini Prea Sihanuk i njenom najvećem gradu, Sihanukvilu, poslednjih godina došlo je do naglog ulaganja iz Kine, posebno u sektorima kazina, imovine i turizma.

Povezane vesti – Vojska SAD izvela sajber napad na Iran

Policija je privela četiri osobe, uključujući vlasnika kineske zgrade, šefa građevinske firme i izvođača radova, na ispitivanje u vezi sa nesrećom, navodi se u saopštenju pokrajine.

Oko 1.000 ljudi doprinelo je spasilačkim naporima koji su uključivali korišćenje testera za sečenje čeličnih greda kako bi se gomile ruševina pomerile sa lokacije.

 (AP Photo/Heng Sinith)

(AP Photo/Heng Sinith)

Građevinski radnici su za AP izjavili da i oni žive u zgradi.

“Trenutak pre nego što se zgrada srušila, počela je da se trese i zatim se obrušila”, rekao je Nhor Čandeun novinskoj agenciji. “To se desilo prebrzo da bismo pobegli”, dodao je on.

I on i njegova žena su spaseni nakon 12 sati pod ruševinama.

Pokrajinski guverner je izjavio da je oko 50 radnika bilo na licu mesta u trenutku kada se zgrada srušila.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar