KIJARA BESNI EVROPOM: Oluja odnela prve žrtve, otkazala letove, usporila saobraćaj

KIJARA BESNI EVROPOM: Oluja odnela prve žrtve, otkazala letove, usporila saobraćaj

Andrew Milligan/PA via AP


Oluja Kijara koja je prvo pogodila Veliku Britaniju i severnu Evropu, a potom se pomerila ka istoku gde je zahvatila Francusku, Nemačku, Skandinaviju i Poljsku, dovela je do zatvaranja luka, odlaganja fudbalskih utakmica, kulturnih dešavanja, avionskog i železničkog saobraćaja…

Nick Ansell/PA via AP

Nick Ansell/PA via AP

Oluja je takođe odnela i prve žrtve, izazvala velike poremećaje u saobraćaju, pričinila ogromnu materijalnu štetu, a desetine hiljada domaćinstava ostalo je bez struje.

Jedan vozač na jugozapadu Češke poginuo je nakon što je drvo palo u njegov automobil, a na sličan način je nastradao i Slovenac na severu te zemlje, preneo je AP. U Švedskoj je jedan muškarac poginuo, a za drugim se traga pošto se im se čamac prevrnuo.

Patrick Seeger/dpa via AP

Patrick Seeger/dpa via AP

U Nemačkoj je otkazano stotine letova zbog snažne zimske oluje. U Frankfurtu su letovi ponovo uspostavljeni, ali je u Minhenu otkazano 420 letova. Prekida ima i u železničkom saobraćaju.

Meteorološke službe upozorile su na visok nivo mora na obalama Danske, Norveške, Švedske i Finske.

Oko 10.000 domaćinstava u Velikoj Britaniji i Irskoj ostalo je bez struje, a službe su upozorile na poplave u Škotskoj i Engleskoj.

Struje nema jutros ni 130.000 domaćinstava u Francuskoj, kao ni 55.000 kuća u Poljskoj, prenosi PAP.

Daniel Bockwoldt/dpa via AP

Daniel Bockwoldt/dpa via AP

Oluja je izazvala štetu širom Belgije, a u Švajcarskoj ne radi nekoliko železničkih linija, a zbog jakog vetra su zatvorene i pojedine škole.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar